Informatie over Huurplek

Over

Wat is Huurplek?

Huurplek is een onderneming die de economische en sociale duurzaamheid wil ondersteunen door middel van een peer 2 peer, business 2 peer en business 2 business markt.

Er zijn tal aan producten die hoog in aanschafwaarde zijn maar laag in gebruiksvolume. Dit betekent dat er op dit moment heel veel producten staan te verstoffen terwijl deze gewoon gebruikt kunnen worden. Dit is verspilling van de grondstoffen.

Daarvoor biedt Huurplek het perfecte alternatief. Huurplek is namelijk hét online platform waarbij vraag en aanbod voor het (ver)huren van producten bij elkaar worden gebracht. Huurplek functioneert als intermediair en brengt huurder en verhuurder bij elkaar. Het (ver)huren op Huurplek is voor zowel huurder als verhuurder aantrekkelijk: de huurder heeft geen grote aanschafkosten en de verhuurder verdient wat bij aan het verhuren van een product. Misschien nog wel belangrijker is dat het Huurplek draagvlak creëert voor de deeleconomie en daarmee bijdraagt aan de verduurzaming. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de deeleconomie steeds meer in trek is. Mensen willen steeds meer gezamenlijk consumeren. De duurzaamheid ligt hiermee ook in verband, mensen willen dit voornamelijk omdat er steeds meer waarde wordt gehecht aan duurzaamheid. De slogan van Huurplek is daarom “Duurzaamheid door verbondenheid”.  

 

Wat kun je precies aanbieden op Huurplek? 

Dit zijn voornamelijk producten met een hoge aanschafprijs en een laag gebruiksvolume, denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanhanger, een speciale boormachine, een silent discoset, grasmaaier enz. Diegene die de producten aanbieden kunnen particulieren zijn maar ook bedrijven, denk hierbij bijvoorbeeld aan een beveiligingsbedrijf die haar portofoons te huur aanbiedt. 

 

Wat is het doel van Huurplek? 

Huurplek wil bijdrage leveren voor het verduurzamen van de samenleving. Dit wil Huurplek realiseren door mensen die milieu/duurzaamheid belangrijk vinden te binden aan dit milieubewuste bedrijf. Huurplek begint in Nijmegen en wil daar eerst uitbreiden. Zodat mensen kunnen huren of verhuren in de volgende wijken: Lent, Oosterhout, Ressen, Benedenstad, Stadscentrum, Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Groenewoud, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg, Ooyse Schependom, Goffert, Hazenkamp, Heijendaal, Nije Veld, St. Anna, Brakkenstein, Grootstal, Hatert, Hatertse Hei, Hees, Heseveld, Neerbosch-Oost, Wolfskuil, Biezen, Dukenburg en Lindenholt. Laten we met zijn alle deelnemen aan de deeleconomie om samen te werken aan de verduurzaming van de maatschappij. 


Wie zijn wij? 

Wij zijn van links naar rechts: Dannie Willemsen, Fynn Merkestein, Jorn Vlijm en Elian Coppus. Wij zijn vier ambitieuze ondernemers en zijn het team achter Huurplek. Op dit moment studeren wij alle vier Ondernemerschap & Retail Management aan de HAN, waaruit Huurplek is voortgevloeid. Vorig jaar hebben wij uitvoerig onderzoek gedaan, hieruit is naar voren gekomen dat de deeleconomie erg in opkomst is. Daarnaast bleek ook dat veel mensen producten hebben staan die hoog in aanschafwaarde zijn en laag in gebruiksvolume. Zonde volgens onze mening en verspilling van de grondstoffen. Dit moet efficiënter kunnen dachten wij en zo ontstond Huurplek. 


Projecten

Ondernemersmarkt 2021 – Op 8 november stond Huurplek op de ondernemersmarkt in de St. Stevenskerk. Op deze markt waren 30 startende ondernemingen te bewonderen. Tijdens dit event liep er een vakjury rond om de ondernemingen te beoordelen. Hieruit is Huurplek verkozen als bedrijf met de meeste potentie. Zoals op de foto hierboven is te zien. 

De Ondernemerspitches 2021 – Dit is een evenement georganiseerd vanuit het Rijk van Nijmegen. Ondernemers hebben zich kunnen inschrijven om vervolgens (mogelijk) geselecteerd te worden om in de finale met 14 ondernemingen zijn of haar bedrijf te pitchen. Huurplek mag op vrijdag 10 december haar bedrijf komen pitchen en maakt hierbij kans op geweldige prijzen. Dit volgen? Dat kan via volgende link: https://youtu.be/tKsIeIBnBt4

HAN Green Awards 2021 – Op 21 december vindt de HAN Green Awards plaats. Hiervoor zijn drie studentenprojecten genomineerd als de drie duurzaamste studentenprojecten. Huurplek is hier één van. Wil jij dat Huurplek wint? Stem dan nu nog tot 14 december via https://www.thesistoolspro.com/thesistools.com/nl/mobile/ask/prod/surveytool/online_enquete/jjqoz619e3d50303df/nl.

The Voice Of The Future 2022 – Vindt plaats op 5 januari, dit is een evenement georganiseerd door 6 studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens dit event gaat Huurplek met een aantal andere ondernemers zijn/haar onderneming pitchen aan de vakjury om kans te maken op interessante prijzen. 


Contact

E-mail: huurplek.zakelijk@gmail.com

Tel.: 06-38606565

Instagram: @huurplek

LinkedIn: @huurplek

Facebook: @huurplek